PROJEKTI

VERSO D.O.O.

BH TELECOM

Sa ponosom ističemo dugogodišnje parnertsvo sa BHTelecom u poslovima imaplementacije novih i održavanja već postojećih sistema.

Već 15 godina se Verso kao vendorski partner Cisco i VmWare kompanija pojavljuje na poslovima odžavanja postojeće infrastrukture ovih vendora u BHTelecomu.

Jedan smo od najznačajnih i najzastupljenijih partnera u projektima novih IT solucija iz domena mrežnihIP/MPLS infrastruktura, datacentra projekta i virtualizacija.

Implementator smo vSAN projekta koji je omogućio BHTelecomu da postane Vmware verificirani cloud provider a za kojem je BHTelecomu dodijeljena nagrada VMware Cloud Verified Award 2023.

BHTelecom

ViK

Projekat modernizacije IT infrastrukture zahteva pažljivo planiranje i implementaciju, uključujući procjenu postojeće infrastrukture, identifikaciju ključnih ciljeva i potreba organizacije, odabir odgovarajućih tehnoloških rešenja i postavljanje plana za implementaciju.

Važno je da se ViK modernizacija IT infrastrukture smatra dugoročnom investicijom koja će organizaciji omogućiti da ostane konkurentna i prilagodi se promenljivim zahtevima tržišta.

VIK

VSTV

Realizacija nabavke rutera i mrežne IT opreme za potrebe Pravosudnog informacionog sistema  putem IPA fondova predstavlja značajan korak u unapređenju informatičke infrastrukture u pravosudnom sistemu.

Ovaj projekat omogućava poboljšanje efikasnosti, sigurnosti i pouzdanosti Pravosudnog informacionog sistema, čime se doprinosi boljem pružanju pravde i administraciji.

Ovaj projekat zahteva pažljivo planiranje, implementaciju i praćenje kako bi se osiguralo da sredstva iz IPA fondova budu iskorištena efikasno i u skladu sa ciljevima projekta. Takođe je važno da se obezbijedi transparentnost i odgovornost u svim fazama projekta.

UTIC

Saradnja između Univerzitetskog teleinformatičkog centra (UTIC) Univerziteta u Sarajevu i dugogodišnjeg partnera Verso na projektima unapređenja i održavanja serverske i mrežne infrastrukture omogućavaju univerzitetu da održi i unaprijedi svoju informatičku infrastrukturu, pružajući studentima, nastavnicima i osoblju bolje uslove za rad i edukaciju, a uz stručnu podršku i konsultacije univerzitetskom osoblju, pomažući im u rješavanju tehničkih izazova i donošenju odluka u vezi sa IT infrastrukturom.

Utic

ZOI

Ponosni smo što smo dio morernizacije Olimpijskog centra Bjelašnica u izgradnji nove IT infrastrukture i novog data centra koji ima ulogu da integriše sve informatičke procese u radu centra i obezbijedi skaliranje infrastrukture kako bi se mogle zadovoljiti rastuće potrebe za obradom podataka i pohranom informacija u budućnosti.

Projekat Server soba/data centar je dio kontinuiranog napretka centra sa težnjom izgradnje konkuretnog skijališta spremnog privući više posjetitelja uz poboljšanu infrastrukturu, sigurnost, održivost i usluge, a što će pomoći stvoriti pozitivno iskustvo za skijaše i turiste.

ZOI

AL JAZEERA

Koristeći bogato iskustvo partnerstva sa globalnom TV mrežom Al Jazeera na projektu Al Jazeera Balkans izgradnje platforme za prenos podataka u televisikom okruženju, uz male troškove i zahtjevanu brzina za instantni protok informacija u transmisiji TV signala, ponosno smo iskoračili u još jedan izazovan projekat sa medijskom kućom Via Media na izgradnji IP mrežne infrastrukture za futuristički objekat CREATIVE HOUSE u Sarajevu.

Al-jazeera